Цими днями відомий український доктор Комаровський розповів, чи варто хвилюватися батькам, якщо їх у дитини виявили псевдокісту головного мозку. Відповідний відеоролик з'явився на Youtube-сторінці лікаря.

Відзначається, що до педіатра звернулися батьки, які розповіли, що після того, як у їх одномісячної дитини почало коситися одне око, вони провели нейросонографію, яка не дала ніяких результатів. Коли ж дитину оглянули знову, але через два тижні, то в неї виявили псевдокісту.

Комаровський, фото - BBCcCNN
Комаровський, фото - BBCcCNN

Відтак, вони запитали у Комаровського, як їм лікувати дитину, і чому вперше не було виявлено псевдокісту.

"Нейросонографія – метод точний тільки відносно. Він знаходить дійсно грубі зміни, але ці всі кісти не мають ніякого відношення реального значення в діагностичному плані. Про них взагалі ніхто не знав, і не підозрював про те, вони існування до того часу, як цей метод взагалі з'явився. Чи могли ці псевдокісти бути, а їх не замітили? Звісно, що це могло бути. Могло так статися, що ця кіста з'явилася за дві тижні та потім зникла? Могло. А як це лікувати? На це взагалі не потрібно звертати увагу", - прокоментував ситуацію Коморовський.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Нагадаємо, "Малий подорослішав": як батькам знайти спільну мову зі "складними" підлітками.

Як повідомляв Знай.uа Комаровський запропонував план по вигнанню дифтерії з України: одним щепленням не обійтися.

Знай.uа писав, Комаровський попередив батьків про небезпеку популярного пристрою: це є в кожній аптечці.