Вчені вирахували, скільки молодих людей насправді залежні від гаджетів. Не можна забувати, що надмірна захопленість смартфоном призводить до появи реальних проблем.

Дослідники з Королівського коледжу Лондона встановили, що майже чверть сучасних підлітків залежні від смартфонів. Це підтвердив аналіз 41 дослідження з країн Азії, Європи та Америки, в яких брали участь близько 42 тисяч людей.

Підлітки. Дивен світ
Підлітки. Дивен світ

Виявилося, що 23% молодих людей не можуть контролювати час за гаджетами, а також знаходяться в роздратованому і неспокійному стані, коли смартфона немає поруч. До того ж, надто сильна залежність від пристроїв може викликати тривожність, паніку і навіть психологічні розлади.

Дослідження показали, що найбільшу схильність до залежності від гаджетів мали підлітки у віці 17-19 років: дівчата, як правило, люблять соцмережі, а хлопці – надають перевагу іграм і відео.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

смартфони
смартфони

За даними вчених, залежність формується не тільки через лінь або нестачу спілкування, як прийнято вважати, але й через нестачу сну, пригнічення та стрес.

Нагадаємо, як відірвати дитину від смартфона і не стати ворогом номер один.

Як повідомляв портал Знай.uа, психологи склали список фраз, які ламають психіку дитини.

Також портал Знай.uа писав, як розблокувати телефон: найбільш прості і перевірені способи.