Дитячий педіатр і телеведучий Євген Комаровський заявив, що посилки з Китаю, де зараз лютує смертельний коронавірус nCoV, отримувати все ж можна.

У своєму блозі YouTube доктор підкреслив, що це найпоширеніше питання, пов'язане з небезпечним вірусом. Комаровський записав кілька роликів, присвячених коронавірусу з Китаю, а також міфам, пов'язаних з ним.

За його словами, посилки з Китаю отримувати можна – ймовірність того, що вірус зможе існувати поза організму ссавців більше двох діб, мізерно мала. Крім того, їсти банани теж не забороняється. Однак їхати до Китаю не рекомендується.

Коронавірус з Китаю, фото Фокус
Коронавірус з Китаю, фото Фокус

"Ніхто із нас нічого зробити не може. Лікується хвороба як звичайний грип, тобто симптоматично. Заходи профілактики – як для звичайного грипу. Всі зусилля міжнародного співтовариства, спрямовані на локалізацію вогнища і боротьбу з вірусом, тому шанси, що ми з цим впораємося, досить великі", - зазначив лікар.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Комаровський порадив українцям не панікувати і пам'ятати, що серед тих, хто захворів тяжко, в основному люди похилого віку і діти.

"Звертайте увагу на місцевий імунітет, захищайте слизові оболонки. Багато пийте, сидіть вдома, якщо хоч трохи захворіли, поменше обіймайтеся, менше бувайте в громадських місцях, посміхайтеся, любіть один одного, нормально харчуйтеся, гуляйте в будь-яку погоду, тепло одягайтеся, і все буде гаразд", - сказав доктор.

Нагадаємо у Китаї число загиблих від пневмонії, викликаної новим коронавірусом nCoV, перевищила 80 людей.

Як повідомляв портал Знай.uа, у мережі з'явилися моторошні кадри того, що зараз відбувається в лікарнях ізольованого китайського міста Ухань.

Також портал Знай.uа писав, що у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.