Незабаром людство може почати харчуватися ставковим жабуринням. Не за горами той час, коли на Землі проживатимуть 8 мільярдів людей, а ресурсів не так вже й багато, всього на 50% ротів. Щоб іншим не довелося голодувати вчені вже зараз шукають поживні продукти, які можуть доповнити наш раціон.

Про це повідомляє один з українських телеканалів.

Водорості норі, фото: poradu.pp.ua
Водорості норі, фото: poradu.pp.ua

Вчені звернули увагу на водорості і розділили їх на: мікроводорості і тіанобактерії. За своїм складом вони дуже схожі, відмінність є тільки у фотосинтезі. Мікроводоростей на нашій планеті дуже багато, однак у їжу використовують всього два види — хлореллу і спіруліну.

spirulina, фото: Instagram
spirulina, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Кілька років тому #spirulina стала сенсацією соціальних медіа. Мільйони людей ділилися рецептами смужок, які завдяки спіруліні мали розкішний смарагдовий колір. Це був новий суперпродукт.

Спіруліну і хлореллу можна було купити у вигляді порошку або таблеток. Виробники вказували, що вони багаті на вітаміни, мінерали, залізо і білок. У лондонському ресторані Yeotown Kitchen спіруліну і хлореллу додають майже у всі страви. Високий вміст білка робить мікроводорості чудовою веганскою альтернативою м'ясу. Сьогодні їх додають в їжу в невеликій кількості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як вітаміни: важливо для тіла і душі.

Як повідомляв Знай.uа креатинін в крові: 10 показників норми, як знизити або підвищити дисбаланс.

Знай.uа писав, доглядаємо за шкірою обличчя восени: 5 вітамінів, життєво необхідних в цю пору року.