У так званій "тусовці медиків" захворювання, яке призводить до руйнування легенів у любителів електронних сигарет, прозвали "пневмонією легенів". За своїми наслідками дана патологія досить серйозна і призводить до значних ушкоджень легеневої тканини.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських медичних порталів.

Вейпи - фото UA.News
Вейпи - фото UA.News

Стало відомо, що захворювання отримало назву EVALI - асоційована з вживанням сумішей для електронних сигарет або вейпінгу хвороба легенів. Таке захворювання мало чим себе проявляє спочатку, а виявити його можна переважно на рентгенівських знімках.

І дуже важливо, кажуть лікарі, розпізнати проблему на ранній стадії, т. к. зовні "пневмонія вейперов" нагадує звичайне запалення легенів, але при цьому організм не реагує ні на антибіотики, ні на інші стандартні ліки, які можуть призначатися при пневмонії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вейпери - фото Щоденний Львів
Вейпери - фото Щоденний Львів

Які симптоми у "пневмонії вейперов"?

У числі основних симптомів, які можуть проявлятися, називають болі в грудях, почастішання пульсу, підвищення температури тіла, кашель, проблеми з диханням. На знімках, отриманих з застосуванням рентген-апарату, фахівці бачать темні плями в легенях, які зовні нагадують удари. На підставі досліджень і результатів знімків лікарі зробили висновки, що вейпери стикаються з так званою ліпоїдною пневмонією — вкрай рідкісним захворюванням, яке розвивається при попаданні в легені маслянистої рідини.

Вейп і підлітки-вейпери,ruherald.com
Вейп і підлітки-вейпери,ruherald.com

Єдина різниця у ліпоїдній пневмонії з тим, що діагностують у любителів електронних сигарет, — масла на рентген-знімках добре видно, вони являють собою "запалену" по краях калюжку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні хочуть заборонити кілька видів сигарет, кому з курців доведеться зав'язати.

Як повідомляв Знай.uа у Раді взялися за українські школи: за що каратимуть учнів і які надбавки приготували вчителям.

Знай.uа писав, на вейперів чекає неприємний сюрприз: ціни стрімко підскочать, а ринок заповнять підробки.