Як відомо, у всьому світі активно борються з пандемією коронавірусу COVID-19. Проте, вчені поки не винайшли вакцину від цього смертельного захворювання. Відомий лікар Євген Комаровський розповів, які продукти потрібно вживати при коронавірусі, а також про те, які ліки повинні бути в аптечці.

Так, за його словами, допомогти полегшити симптоми можуть давно відомі всім ліки. При перших симптомах ГРВІ ні в якому разі не можна припиняти вживати ліки від хронічних захворювань.

"Тобто, я припускаю, що величезна кількість людей, які нас дивляться, вже мають якусь патологію: виразку, гіпертонію, ішемічну хворобу серця. І так, ви їх приймаєте і продовжуєте приймати. Боронь Боже, перестати приймати препарати від ішемічної хвороби. Якщо, наприклад, ви астматик, і постійно приймаєте такий препарат, як Сальбутамол та стероїди, то при перших симптомах гострої респіраторної вірусної інфекції в більшості випадків необхідне збільшення дози. Це треба заздалегідь обговорити з вашим лікарем. Якщо ні з ким обговорювати, просто самі трошки збільшіть, приблизно на 1/4 вашої стандартної дози", - порадив лікар.

Також у своїй аптечці треба мати ліки, які не мають відношення до повсякденного життя.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Жарознижуючі засоби:

  1. Парацетамол. Максимальна кількість 1,5 г = 1500 мг на добу для дорослої людини.
  2. Ібупрофен 1,2 г = 1200 мг на добу - доза для дорослої людини.

Якщо жарознижуючі засоби не діє, то слід звернутися до лікаря.

Парацетамол, інфографіка Євген Комаровський

Ібупрофен, інфографіка Євген Комаровський

Засіб для пероральної регідратації

"Якщо комусь хочеться поставити крапельницю, але ви при цьому можете пити, то крапельниця вам не потрібна, тому що зовсім не обов'язково вводити сольові розчини. Це можна випити, і воно рівномірно всосется зі шлунку. Якщо ви не можете придбати засоби для пероральної регідратації в аптеках, тобто рекомендації ВООЗ, як приготувати його з дуже дешевих компонентів вдома", - сказав Коморовський.

Рецепт засобу для пероральної регідратації:

  • звичайна кухонна сіль - 3 г;
  • звичайний цукор (сахароза) - 18 г;
  • вода - 1 л.

Пероральна регидрадация, інфографіка Євген Комаровський

Біль у горлі

При болю в горлі можна використовувати симптоматичні засоби для полегшення. Можна використовувати більшість спреїв, льодяників та таблеток.

Біль у горлі, інфографіка Євген Комаровський

Біль у горлі, інфографіка Євген Комаровський

Біль у горлі, інфографіка Євген Комаровський

Сухий кашель

За словами доктора, з ліками від сухого кашлю треба бути більш обережним. Найкраще багато пити рідини. Якщо в організмі дефіцит рідини, а повітря сухий, ймовірність ускладнень зросте в кілька разів.

Для того, щоб зменшити ризик захворіти коронавірусом з ускладненнями потрібно дихати чистим свіжим повітрям, пити багато рідини і промивання носа сольовими рідинами.

Сухий кашель, інфографіка Євген Комаровський

Якщо неможливо дихати носом, то необхідно використовувати судинозвужувальні препарати.

Також доктор рекомендує в такому випадку використовувати оксиметазолін. Його можна використовувати раз на 15 годин і не більше 5 днів поспіль.

Оксиметазолін, інфографіка Євген Комаровський

"В більшості випадків організм здатний сам справитися з вірусом, потрібно лише створити хороші умови для цього", - сказав Комаровський.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що лікар Євген Комаровський розповів про групи ризику та кому не варто турбуватися.

Як повідомляв портал "Знай.ua", харків'янин зробив захисну маску від коронавірусу з трусів.

Також "Знай.ua" писав, що киянка загриміла в інфекціонку та зірвала покривало з української медицини.