Напевно ви в дитинстві чули фразу від мами "вітаміни корисні". Але важливо знати, як правильно користуватися цим магічним засобом, і де правда, а де міф.

Щоб шкіра була чистою, потрібна овочева дієта – так

Така дієта буде ефективною тільки спочатку. Рослинна клітковина вижене зсередини токсини, але розраховувати на вітамінний баланс, сидячи на одній морквині і салатних листках, не варто. Без помірної кількості жирів ніяк не обійтися, оскільки жиророзчинні вітаміни А, Е, D і К засвоюються тільки в домішках.

Антиоксиданти бережуть молодість – так

Якщо ви в достатній кількості приймаєте вітамін Е, він захищає від окислення жири, які входять до мембрани клітин. Серед лідерів також вітаміни А і С.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

вітаміни, фото Pxhere
вітаміни, фото Pxhere

Синтетичні вітаміни і препарати на основі натуральних продуктів розрізняються тільки ціною – ні

Речовина натурального походження засвоюється в кілька разів краще. Зовнішній вид вітамінів теж має значення. Різнокольорові капсули напевно містять барвники, в той час як природний відтінок вітаміну Е – світло-жовтий.

Недолік потрібних речовин заповнить крем з вітамінним комплексом – ні

В косметики своя функція, у комплексів для внутрішнього застосування – своя. Так і різні вітаміни. А – гарний у кремах. В – у їжі.

вітаміни, фото Pxhere
вітаміни, фото Pxhere

Вітамінами можна запастися наперед – так

Деяка кількість жиророзчинних вітамінів затримується в організмі, але це не привід запасатися – передозування шкідливе точно так само, як і нестача.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамін D може стати панацеєю від пандемії, як і кому приймати.

Як повідомляв портал Знай.uа, медик дав 10 рекомендацій, як перехворіти коронавірусом у легкій формі.

Також портал Знай.uа писав, як українцям вижити на гречці в період карантину – цікаві рецепти.