Сучасна медицина, зокрема мікробіологія і генна інженерія, володіють достатніми теоретичними знаннями, щоб у короткі терміни змоделювати та виготовити вакцину, яка би змогла побороти коронавірус. Проте сучасна ж медицина своїм досвідом засвідчує необхідність проведення тривалих клінічних досліджень кожного нового препарату, зокрема й коронавірусної вакцини.

Клінічні дослідження мусять показати наскільки безпечною для людини є прийом такої вакцини, на який час і якої сили формується імунітет у людини після вакцинування, взаємодія з іншими лікарськими засобами та хворобами. Таким чином, створення вакцини варто очікувати на кінець 2020 року.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

При цьому важливо розуміти, що китайська система охорони здоров'я і медицина зуміла зробити велику кількість корисних відкриттів і спостережень, а тому необхідно активно вивчати досвід боротьби Китаю з цією хворобою.

З іншого боку, потрібно розуміти, що швидкість подолання і “упокорення” хвороби лежить не лише на медиках, але й на звичайних китайцях, які сумлінно дотримувались вказівок керівників та лікарів. Хоча епідемія досі триває у Піднебесній, можна з великою упевненістю сказати, що катастрофу Китай відвернув.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тотальне безробіття і зубожіння - карантин в Україні знищує провідні галузі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Італії у закритих групах закликають грабувати магазини.

Також "Знай.ua" писав, що COVID-19 міг бути створений людиною, подробиці від біолога.