Багато медики відносять передменструальний синдром (ПМС) до повноцінних захворювань, які доставляють серйозний дискомфорт жінкам. Цей синдром тягне за собою безліч різних симптомів, серед яких перепади настрою, біль у грудях, мігрень, спрага, підвищений апетит або виникнення прищів, пише Medikforum. За статистикою, у світі близько 90% жінок страждають передменструальним синдромом. Лікарі вважають, що ці симптоми можна мінімізувати або повністю прибрати з допомогою деяких продуктів харчування.

Так, при ПМС жінкам допоможе чай – ромашковий, м'ятний або імбирний. Ромашковий і м'ятний чай знижують м'язову напругу і позбавляють від нервового стану. А імбирний чай допоможе впорається з оттеками і нудотою, крім того, він знижує кількість запальних процесів в організмі. Допоможе впоратися з ПМС і шоколад – чорний з вмістом какао не менше 80%. Це ласощі розширює кровоносні судини, покращує кровообіг і позбавляє від головних болів. А ось цільнозерновий хліб допоможе побороти депресію, втому і м'язову напругу завдяки магнію, а також вітамінів В і Є.

Ромашковий чай, скрін з відео
Ромашковий чай, скрін з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, топ-5 простих способів впоратися зі стресом без ліків.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ПМС у жінок і ще 13 правдоподібних помилок, є обманом.

Також портал "Знай.ua" писав, як навчитися керувати своїм циклом без шкоди для здоров'я.