Дієтолог Олена Кален висловилася щодо ролі вуглеводів у схудненні. На її думку, багато хто з людей неправильно розуміє дієтологічні підходи до вживання вуглеводів і цукрів зокрема, тому існує необхідність проінформувати населення щодо відповідного питання.

Пост з відеообговоренням важливості вуглеводів та найкращого способу їх вживати, дотримуючись методу схуднення від Кален, спеціалістка розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

"Існує думка, що під час дієти грає значення тільки калорійність продуктів. Давайте поговоримо про фрукти й інші вуглеводи. Розберемося, чому незважаючи на їх низьку калорійність, вони можуть заважати худнути", - стверджує Кален.⠀

Фрукти, фото pxhere
Фрукти, фото pxhere

Як пояснює Instagram-експертка зі схуднення, у правильному харчуванні центральним є поняття глікемічного індексу.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"ГІ показує, на скільки підніметься цукор в крові після вживання вуглеводів. Частина цукру йде на процеси життєдіяльності, а надлишки переходять в жирові депо. Підсумок — зайва вага й целюліт😔 Коли ГІ продукту низький, цукор надходить у кров повільно. І якщо ми їмо з голоду, то надлишків цукру не утворюється, а вага не зростає😀", - пише жінка.

Своїм підписникам вона дає три поради у поводженні з вуглеводами.

"Вуглевод повинен бути в складі основного прийому їжі або перед ним", - пише Кален.

"🍒Вуглеводи з низьким ГІ можна їсти в будь-який час доби. Це молочні продукти, овочі, зелень, більша частина круп, сухофрукти, ягоди🍓Вони допомагають засвоїтися білкам і жирам, а значить підуть на користь.

🍒Вуглеводи з середнім і високим ГІ: паста, гарбуз, морква, буряк, хліб цільнозерновий борошна, мед, фініки, інжир, солодкі стиглі фрукти, картопля, гарбуз, солодощі та випічка. Все це краще їсти у перший прийом їжі. Тоді цукор піде не в жир, а на енергію", - продовжила інтернет-експертка.

Нагадаємо, раніше Аніта Луценко розповіла Знай.uа про повернення на “Зважені та щасливі” і дивну манію українок, коли навіть худі вважають себе товстими.

Також повідомлялося, як схуднути без підрахунку калорій і мук. Корисні поради від фітнес-тренера.

Крім цього, мама 3-х дітей розкрила секрет, як швидко перетворитися і скинути зайву вагу.