Ведуча Нового каналу розповіла про те, якими корисними властивостями володіє чорниця і чому потрібно запасатися нею на зиму. Маленька лісова ягода, містить величезну кількість різних елементів і мікроелементів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися"Всі ми знаємо, що чорниця покращує зір, – розповідає Юля. – А ще це природний антисептик і антибіотик. Її слід приймати при простудних захворюваннях, а листя прикладати до зараженому місцем".
Чим корисна чорниця?
1. Природний антиоксидант. Ягода здатна впливати на недоброякісні пухлини. Вона сприяє профілактиці різних новоутворень.
2. Чорниця містить у собі: вуглеводи, магній, калій, фосфор, органічні кислоти, мідь, залізо, вітаміни А, В, С, РР.
3. Ягода допомагає при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Вона лікує кишечник завдяки своїм антисептичним властивостям, вбиваючи всередині все, крім корисної мікрофлори.
4. Чорниця допомагає знизити рівень цукру при цукровому діабеті і стабілізує роботу органів і залоз.
5. Також підвищує імунітет, виводить шлаки з організму і бореться з сухістю шкіри.
6. Цікаво, що листя чорниці володіють великою кількістю вітамінів і корисних властивостей, ніж ягоди. У них міститься вітамін С і ефірне масло.
7. А ще ягода впливає на клітини мозку. Хочете мати гарну пам'ять до старості – їжте чорницю.
"Поки сезон цій «вітамінної бомби» не закінчився – з'їжте її побільше в свіжому вигляді, – каже ведуча Нового каналу. – А в ідеалі зробіть запаси ягід на зиму. В осінньо-зимовий період рекомендую з'їдати столову ложку натщесерце, за 30 хвилин до сніданку".
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Ревізор Панкова розповіла про секрети популярного овоча.
Як повідомляв Знай. ua, ревізор Юлія Панкова поділилася лайфхаком.
Також Знай. ua писав, що ревізор Панкова поділилася правдою про розлучення.