Утримання від алкоголю може скоротити тривалість життя. Вчені шокували громадськість, прийшовши до такого висновку. Адже це абсолютно перевертає прищеплювані нам століттями стереотипи про те, що алкоголь — це зло. Виявляється, справи йдуть не зовсім так. Алкоголізм-це, дійсно, проблема, а ось помірне вживання спиртного навіть корисно.

Про це написано в журналі Elite Daily.

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі Alcoholism: Clinical and Experimental Research, алкоголь може призвести до автомобільних аварій і захворювань печінки, але виявляється, що утримання від алкоголю тільки скорочує тривалість життя.

Такий парадокс в 2010 році виявили шість дослідників під керівництвом психолога Чарльза Холахана з Техаського університету в Остіні, і в їх дослідженні враховувалися різні зовнішні фактори.

Алкогольна залежність, фото: кадр з відео
Алкогольна залежність, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Команда спостерігала за 1824 людьми у віці від 55 до 65 років протягом 20 років.

Учасники були класифіковані як сильно п'ють, помірно п'ють і непитущі.

За даними Time, рівень смертності виявився найвищим для останньої групи: 69 відсотків непитущих померли через 20 років, у порівнянні з 60 відсотками сильно питущих і всього 41 відсотком помірно питущих.

Схоже, що незалежно від ситуації, в якій перебували непитущі - у них було багато або кілька друзів, їм платили дуже мало, перебували вони в поганій або хорошій фізичній формі - вони, як правило, вмирали раніше.

Дослідники розповіли, що непитущі люди піддаються більшому стресу і у них більше внутрішніх конфліктів, з собою і своїм життям, ніж у тих, хто п'є.

Time наводить ряд причин, за якими вживання алкоголю в помірних або великих кількостях може бути ознакою щасливого і здорового існування.

Алкоголь коштує дорого, тому ті, хто не п'є, цілком можуть бути менш фінансово стійкими і, отже, більш обтяженими занепокоєнням в цілому.

Люди, які регулярно п'ють, також зазвичай роблять це в хорошій компанії, що дає їм більше можливостей висловити свою думку тим, хто буде їх слухати.

Крім того, є незаперечний факт, що випивка допомагає розслабитися, забути про дрібні проблеми і, в кінцевому підсумку, розпалити ентузіазм щодо майбутнього.

Це пояснює, чому раніше було доведено, що непитущі більше схильні до депресії, ніж п'яниці, повідомляє Time.

Таким чином, хоча це дослідження не може бути виправданням для ваших звичок вживання алкоголю, воно безумовно служить нагадуванням про те, що стримуваний стрес шкідливий, і іноді ніщо так не справляється з розчаруванням, як випивка.