Напевно, кожен у дитинстві чув від бабусі чи мами, що в холод без шапки на вулицю виходити не можна. Вважається, що в холодну пору року відсутність головного убору прирікає на менінгіт та інші захворювання. Експерти розповіли, міф це чи правда. Повідомляє портал womanlife.

Сучасні люди досить часто ходять без шапки в холодну пору року. За словами фахівців, короткочасне перебування на холоді без головного убору не несе жодної небезпеки для здоров'я.

Українці взимку, фото Знай.ua
Українці взимку, фото Знай.ua

Існує думка, що зимові прогулянки без шапки це прямий шлях до розвитку менінгіту, проте експерти вважають це міфом. Справа в тому, що в горлі людини може жити безліч бактерій, у тому числі ті, що викликають менінгіт. Отже, відсутність шапки – точно не головна причина розвитку захворювання.

Шапка. Фото: скрін youtube
Шапка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В той самий час фахівці підтверджують, що тривале перебування на холоді без шапки дійсно може обернутися проблемами зі здоров'ям. Втім, йдеться про застудні захворювання.

Найбільш високий ризик захворіти через відсутність головного убору, якщо людина виходить на вулицю з мокрою головою після відвідин сауни чи басейну. У таких випадках краще перестрахуватися та подбати про наявність головного убору.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, постійно холодні руки і ноги: чим це небезпечно і як це виправити.

Також наш портал інформував, ранкові звички, які "живлять" жіночу красу та здоров'я: варто взяти на замітку.

Крім того, ми писали, як знизити навантаження на очі під час перегляду телевізора: поради, які допоможуть зберегти зір.