Щоб зменшити об’єм талії та скинути вагу, важливо почати зі збільшення кількості клітковини в раціоні. Вона не спалює жир безпосередньо, проте допомагає довше зберігати відчуття ситості, стабілізує рівень цукру в крові, знижує запальні процеси та сприяє скороченню загального споживання калорій, повідомляє Eatthis.

Бобові

Порція варених бобів або сочевиці (приблизно чашка) містить до 15 г клітковини та є чудовим джерелом рослинного білка. Ці продукти допомагають довше залишатися ситим і контролювати апетит.

Сочевиця, фото: pixabay.com
Сочевиця, фото: pixabay.com

Ягоди

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 11-17 серпня для всіх знаків Зодіаку: свобода Львів, закінчення Козерогів та минуле Овнів Треба йти до ТЦК: жінкам надали чіткі терміни Головне за 9 серпня: цілодобове полювання ТЦК, нова мобілізація з 1 вересня та перші заморозки в Україні Нафтогаз не визнає оплату через ПриватБанк: у чому причина та що робити клієнтам
Показати ще

Малина та ожина - лідери за кількістю клітковини при мінімальній калорійності. В одній чашці міститься 6-8 г клітковини, а смак і солодкість роблять їх приємним доповненням до раціону.

Псиліум (лушпиння подорожника)

Зручна харчова добавка для швидкого збільшення споживання клітковини. Її можна додавати в напої або випічку. Хоча перевагу краще віддавати цільним продуктам, псиліум - гарне рішення в подорожах.

Авокадо

Половинка цього фрукта дає близько 5 г клітковини, а також корисні жири та вітаміни. Авокадо підходить для тостів, салатів або смузі.

Хрестоцвіті овочі

Броколі, брюссельська та цвітна капуста - низькокалорійні та багаті на клітковину овочі (приблизно 5 г на порцію). Їх можна вживати у великій кількості без шкоди для фігури.

Броколі, скріншот: YouTube
Броколі, скріншот: YouTube

Насіння чіа

Дві столові ложки містять до 10 г клітковини. Вони сприяють контролю апетиту та мають протизапальну дію.

Вівсянка

Пів чашки вівсяних пластівців забезпечує близько 5 г клітковини. Якщо додати ягоди або корицю, вийде ситний і корисний сніданок, який допомагає уникнути переїдання.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.