Федеральна міграційна служба Росії подовжила дію пільгового режиму для українців. Однак "преференції" будуть збережені лише для жителів Донбасу, всі інші громадяни України зможуть безперешкодно перебувати там ще протягом 90 діб.

Про це сказано у документі, розміщеному на офіційному сайті ФМС.

"Вважаємо доцільним продовжити строк преференцій для громадян, які прибули в Росію з постраждалих від бойових дій територій Донецької і Луганської областей України. Решті громадян України надаємо можливість без виїзду з території Російської Федерації перебувати ще 90 діб і безперешкодно отримувати дозвільні документи на роботу" – йдеться в повідомленні.

Водночас, Рада при президентові РФ з прав людини порекомендувала до закінчення нового строку в 90 днів "усім жителям України зазначеної вище категорії отримати статус тимчасового притулку", щоб "не ставити себе в залежність від продовження строку перебування".

За повідомленням, наразі Росія не планує запроваджувати для громадян України в'їзд на свою територію лише за закордонними паспортами, перетинати кордон можна за внутрішніми документами.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, раніше російське агентство "ТАСС" повідомляло, що пільговий режим скасують. Його російська влада запровадила минулого року, з початком агресії на Донбасі, з метою не лише допомогти біженцям, а й тим, хто ухиляється від мобілізації.