Батальйон "Донбас" попросив Порошенка віддати наказ на повернення бійців у Широкине, у зв'язку з високою ймовірністю загострення ситуації в районі цього населеного пункту.

Про це йдеться у повідомленні батальйону "Донбас" на сторінці в Facebook.

"Наполягаємо на відданні наказу про повернення підрозділів "Донбасу" після ротації на позиції Широкине. Абсолютно впевнені, що з урахуванням досвіду Іловайська, Дебальцевого, прийняття рішення про відведення батальйону, який має півтора року бойового досвіду, за межі Донецької області в умовах загострення ситуації - помилкове", - вважають у "Донбасі".

Читайте також: У Києві мітингували проти демілітаризації Широкиного

Крім того, в батальйоні наголосили, що за час, який минув з початку ротації, збільшилася кількість обстрілів з боку противника. Разом з тим, на тимчасово залишених позиціях супротивника в Широкиному розвідгрупою батальйону "Донбас" виявлені склади з озброєнням та боєприпасами, а також російсько-терористичні збройні формування зайняли території так званої буферної, "сірої" зони по лінії Водяне – Комінтернове.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Як повідомлялося раніше, 28 липня батальйон "Донбас" залишив Широкине для проведення планової ротації. На зміну бійцям батальйону прийшли військовослужбовці морської піхоти ВМС ЗСУ.