Адвокат екс-президента України Віктора Януковича (2010-2014 рр.) Віталій Сердюк заявляє, що слідство Генеральної прокуратури проти його підзахисного у кримінальному провадженні щодо подій на Майдані Незалежності в Києві з листопада 2013 року по лютий 2014 року призупинено.

Про це він сказав на брифінгу в четвер, 27 серпня, передають Українські новини.

При цьому він підкреслив, що розслідування не ведеться ще з 2014 року.

"Справа про Майдан проти Віктора Януковича розслідуванням зупинена. Де-факто з 2014 року слідчі дії відносно Януковича у даній справі не ведуться. При тому, що це найбільш резонансна справа, по ній дуже багато загиблих. Дуже багато постраждалих. Суспільство має знати правду, суспільство має знати відповідь, чому досі в цій справі не поставлена ​​крапка", - зазначив він.

За його словами, за весь час захист Януковича отримав тільки дві підозри - у справі Майдану і по справі про приватизацію "Укртелекому".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ніяких інших підозр ні захист, ні Янукович не отримували", - зазначив адвокат.

Сердюк додав, що проситиме Генпрокуратуру забезпечити прибуття слідчого для слідчих дій за участю Януковича за його безпосереднього місця проживання.

Читайте також: Україна анулювала диппаспорти Азарова та 88 екс-високопосадовців

Адресу проживання Януковича буде надано Генпрокуратурі в четвер після обіду.

Сердюк підкреслив, що гарантувати безпеку Януковича в Україні на даний момент неможливо.

Також від повідомив, що на даний момент захист екс-президента подав касаційну скаргу на заочне засудження Януковича.

У разі відмови, адвокати звернуться до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, до кінця року Швейцарія планує ухвалити закон, який має пришвидшити повернення незаконно виведених коштів у країни походження.