Депутат ВР від "Блоку Порошенко" Мустафа Найєм закликав президента і прем'єр-міністра подумати над можливим оголошенням в Україні дострокових виборів парламенту.

Про це він написав у Facebook.

"В умовах мирного життя на місці "БПП" і "Народного фронту", я би випередив цей сценарій, можливо, ініціювавши дострокові вибори самому .... Але це вже зовсім інша історія, про яку розповім потім. Тим більше, що немає поки ніякого мирного життя", - зазначив нардеп, коментуючи заяву лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка про вихід з коаліції.

Читайте також: Радикальна партія вийшла з парламентської коаліції

На його думку, зараз Ляшко буде домагатися дострокових парламентських і президентських виборів. При цьому, як зазначає Найєм, на президентські вибори у Ляшка не вистачає ресурсів. А ось що стосується парламентських, то їх дострокове проведення можуть підтримати "Опозиційний блок", "Укроп" Ігоря Коломойського, а також, можливо, "Батьківщина" Юлії Тимошенко і "Самопоміч" Андрія Садового. І, на думку, Найєма, команди Порошенка і Яценюка з "БПП" і "Народним фронтом" могли б зіграти на випередження.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як відомо Рада 8 скликання була обрана в листопада 2014 року на дострокових виборах. За законом, термін її повноважень до 2019 року. При цьому, у разі розвалу коаліції, президент може ініціювати дострокові вибори. 1 вересня 2015 одна з фракцій прийняла рішення вийти з коаліції. При цьому в "БПП" вважають, що коаліція може продовжувати роботу.