Президент Європейської Ради Дональд Туск на Саміті східного партнерства в Ризі розповів про те, як організація підтримує Україну.

Туск зазначив, що Європейський Союз не буде втручатися у збройний конфлікт на Донбасі, бо основним рішенням є дипломатія. Міжнародні переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі можуть здаватися неефективними, але вони все ж зупинили активну фазу протистояння.

Читайте також: У понеділок відбудеться саміт Україна - ЄС

Політик наголосив, що серед лідерів європейських країн немає ентузіастів рішення про надання військової допомоги Україні. Водночас війна на Донбасі, на думку Туска, не завадить введенню безвізового режиму з країнами ЄС.

"Перші зроблені кроки досить ефективні. Зокрема, про початок видачі в Україні біометричних паспортів, що є складним технічним елементом. Але, і я це добре знаю, необхідний більший прогрес, зокрема в реформуванні прокуратури, судової системи, правоохоронних органів. Ми обговоримо це в понеділок", - зазначив політик.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Президент Словаччини Андрій Кіска дав кілька порад українським політикам щодо закупівлі військової зброї і техніки. Він заявив, що Україна повинна укладати двосторонні контакти на такі поставки, в першу чергу зі своїми партнерами, а не просити допомоги у США і НАТО.