Постійний представник Україн в ООН Юрій Сергеєв повідомив, що восени Україна стане членом Ради безпеки організації, а Росія не зможе цьому завадити.

"Щодо Росії, то вона не зможе нам завадити. У цієї країни немає аргументів того, чому вони мають нам не дозволити бути в Радбезі ООН. Саме тому публічно вони не звучать. Росія, звісно, може проводити якусь кулуарну роботу, когось переконувати нас не підтримати" - повідомив Сергеєв.

За його даними, невдовзі в Україні запрацює Офіс підтримки ООН,який зможе допомагати ОБСЄ у встановленні фактів порушень мирних угод, які підписали сторони конфлікту на Донбасі.

Також Юрій Сергєєв заявив про те, що Україна збирається брати участь у виборах непостійних членів Ради безпеки ООН, які відбудуться восени. Він ще раз підтвердив неефективність механізмів ООН.

"У статуті ООН начебто все прописано щодо того, як мала б діяти Рада безпеки та Генасамблея ООН у випадках агресії. Але виявляється, що ті механізми, які закладені в Статуті, не спрацьовують." – каже Сергєєв.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Читайте також: Росія погрожує вигнати Україну з ООН

Дипломат висловився щодо введення миротворчої місії ООН на територію України.

"В нашому випадку це зусилля для припинення вогню. Це має відбуватися передбачувано і контрольовано, тому зазначена місія має виконувати і верифікаційну функцію".

Нагадаємо, що 16 квітня президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді схвалити прохання про миротворчу місію на сході країни до Радбезу ООН та Ради ЄС.