Депутати дозволили притягнути до кримінальної відповідальності колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука. Проте, затримати та заарештувати свого колегу нардепи не дозволили.

"Коли потрібно було йти в бій – їх не питали чи мають вони право стріляти та вбивати ворога. Якщо ми будемо це обговорювати – не буде кому воювати. Я вважаю таку ситуацію неймовірною ганьбою – саджати бійця АТО, коли Бойко, Вілкул та інші корупціонери сидять в цьому залі і лише посміхаються", - сказав Сергій Соболєв з партії "Батьківщина".

"У Житомірі війни немає, але саме Мельничук заходив до директора целюлозної фабрики і віджимав бізнес. В "Укрспірті" теж нема війни, проте саме він викрав директора. Мельничук використовує депутатський мандат для ведення олігархічних війн в умовах війни, - наголосив Ляшко.- Заради пам'яті тих, хто защихав Україну, заради славетного ім'я "Айдару" – вимагаю складення депутатського мандату".

Читайте також: Мельничука звинувачують у викраденні директора "Укрспирту"

Лідер Радикальної партії вибачився перед виборцями за те, що провів Мельничука у парламент.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Сам Мельничук підчас виступу звинуватив керівництво ЗСУ в корупції та сказав, що вважає справу проти нього помстою чиновників.

"Ми пішли захищати Луганщину, коли усі ці прокурори і міліціонери чекали росіян. Ми билися з ворогом, поки чиновники намагалися домовлятися із терористами. Мене пробують посадити за грати, аби я мовчав про багато мільйонні крадіжки на фронті і про тих, хто "кришує" ці схеми", - заявив Мельничук.

Читайте по темі: Генпрокуратура готується позбавити недоторканості ще 4 нардепів