Раніше віце-президент США Джо Байден заявляв, що вони спільно з країнами "Великої сімки" хочуть ввести нові економічні санкції щодо Росії.

А у понеділок на ранковому засіданні Рада ЄС ухвалила рішення про продовження санкцій для РФ до кінця року.

Деталей прес-служба поки не повідомляє.

"Сполучені Штати та їхні союзники по G7 зберігають готовність ввести значні додаткові санкції у відповідь на дії Росії (стосовно України), якщо це буде потрібно", - підкреслив Байден.

Читайте також: Кремль готує нові санкції для Заходу

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у свою чергу відповів, що РФ негайно відреагує на посилення антиросійських санкцій у разі, якщо країни "Великої сімки" підтримають цю ідею.

Голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков повідомив, що від введення нових санкцій проти Росії ніхто не виграє, а скоріше навпаки - це посилить і без того напружені відносини Росії і Заходу:

"Якщо Захід введе проти Росії нові санкції, це не допоможе Україні, але призведе до відсторонення Росії від Заходу і в політиці, і в економіці".