У більшості випадків проблеми роботи військової техніки в зоні АТО пов'язані не з якістю збірки на "Укроборонпромі", а з невмілою експлуатацією.

Про це заявив перший заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Сергій Пінькас.

"Менше 5% від загальної кількості - це проблеми, що стосуються виробництва, все інше - це проблема експлуатації техніки", - каже він.

Заступник гендиректора "Укроборонпрому" скаржиться, що солдати зовсім не вміють використовувати надане їм озброєння.

"Вони не розуміють, як експлуатувати гармату, вона заїдає, вона не працює, але це не питання поганої якості. Вони сідають в БМП, відповідним чином не включивши там масляний насос, вони роблять так, що ця БМП більше не працює", - розповідає він.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Читайте також: США передадуть Україні ще 100 броньовиків Humvee

На думку Сергія Пінькаса, експлуатувати ту чи іншу одиницю техніки необхідно в тих умовах, для яких вона створена.

"Ми пропонували 24 освітні програми, щоб за два тижні до здачі техніки приїжджали, вчилися, і забирали її вже навчені", - сказав держдіяч.

Нагадаємо, що раніше ДК "Укроборонпром" відправив українській армії БТРи, які майже відразу зламалися. З 20 одиниць на ходу залишилося лише 18.