З процесуальної точки зору звинувачення генпрокурора Луценко на адресу народних депутатів Костянтинівського, Супруненко і Шуфрича безглузді, заявив журналіст Ігор Лесєв.

"По-перше, тому що в Державній фіскальної службі про це нічого не знають, по-друге, нардепи не отримували ніяких повісток з ГПУ", - вказав Лесєв.

Нагадаємо, днями Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив на брифінгу про те, що має намір внести в Раду подання на притягнення вищевказаних народних обранців до кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків на загальну суму 150 млн грн.

"Однак Нестор Шуфрич офіційно заявив, що їм було задекларовано трохи більше 40 млн. грн. доходу, тому нарахувати 40 мільйонів несплачених податків з цієї суми нереально. В даному випадку атака на зазначених трьох депутатів не випадкова ", - упевнений журналіст.

Перш за все причину потрібно шукати в тому, що Нестор Шуфрич сьогодні є головним комунікатором від Опозиційного блоку на двох напрямках - Рінат Ахметов і Юлія Тимошенко, зазначив Лесева.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"... Після" помаранчевої революції "проти Шуфрича було порушено 16 кримінальних справ, але жодна з них не мала продовження, хоча професійний рівень прокуратури був вищим", - наголосив він.

Журналіст також зазначив, що Ю.Луценко на посаді генпрокурора не довів до розуму жодного гучної справи.

"Бездарно зганьбився з Новинським, провалив місію" повернути Онищенко "в Лондоні, звів нанівець справу" діамантових прокурорів "і ніяк не може довести до вироку дуже слизьку справу Єфремова. Перебування Луценко на чолі ГПУ завдає президенту репутаційних втрати. Прокуратура при керівникові з таким рівнем компетентності не здатна виконувати свою головну технологічну функцію - виступати каральним інструментом АП ", - вважає Лесєв.

При цьому журналіст допускає, що команда Порошенко готує "хитрий план" по точкової "перезавантаження влади" і, за наявними відомостями з АП, Юрій Луценко може зайняти крісло прем'єр-міністра України.

"Чим так завинили українці, що їм належить витримати в прем'єрському кріслі ще і Юрія Луценка?" - запитує Лесєв.