На території нафтопереробного заводу Unipetrol у чеському місті Литвинов сьогодні стались два вибухи. В результаті на території виникла пожежа.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Завод розташований на кордоні з Німеччиною.

Пожежним бригадам, які приїхали на місце катастрофи, поки не вдалося впоратися з гасінням вогню.

Прес-секретар місцевої поліції Людмила Свєтлакова наголосила, що на заводі є нові спалахи пожежі та оголошена повна евакуація в зв'язку з цим.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

У свою чергу, прес-секретар пожежної та рятувальної бригади регіону Лукаш Марван підтвердив, що на місце катастрофи залучають всі пожежні підрозділи регіону. Він додав, що оголошено спеціальний, максимально можливий рівень тривоги.

"Це означає, що сюди відправляють все необхідне з усіх куточків країни", - наголосив прес-секретар пожежників.

Поки не має інформації щодо точної кількості постраждалих. Однак на даний момент не вдається встановити місце перебування лаборантки підприємства і медика. Він саме виїхав на завод, щоб надавати екстрену допомоги постраждалим.

Наразі відомо, що водія бензовоза, який приїхав на завод заправлятися та чотирьох пожежників, які надихалися продуктами горіння хімічних речовин, госпіталізували до лікарні.

Читайте також: На німецькому хімзаводі прогримів потужний вибух

Влада рекомендує жителям навколишніх районів, постраждалих від граничної концентрації диму, закрити вікна. Також їм не слід без необхідності виходити з домівок.

Причиною вибуху на заводі, за повідомленням влади, став технічний збій.

Нагадаємо, 12 серпня на складі з вибухонебезпечними та легкозаймистими речовинами в китайському місті Тянцзині стався сильний вибух. Він зруйнував кілька навколишніх будинків. Внаслідок вибуху загинули щонайменше 44 людини.