Поблизу італійських берегів зазнав аварії корабель з біженцями з Лівії. На його борту перебувало понад 300 осіб, щонайменше 40 з них загинули.

Про це повідомляє військово-морський флот Італії на своїй сторінці в Twitter.

Корабель зазнав краху поблизу узбережжя острова Лампедуза. Більшу частину людей вдалося врятувати.

Загиблі були виявлені у трюмі, за даними італійської агенції ANSA, жертви задихнулися.

Як повідомляється, на борту корабля перебувало близько 400 людей. Тим часом, за даними агенції Reuters, яка посилається на речника військово-морських сил Італії, на судні було близько 300 осіб, які прямували з Лівії.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Мігрантів з Північної Африки розмістять на круїзному лайнері

Речник також висловив припущення про те, що жертви задихнулися. Однак він зазначив, що остаточно про це ще говорити не можна, адже рятувальна операція продовжується.

Нагадаємо, минулого тижня біля узбережжя Лівії перекинувся човен з біженцями. Загинули понад 200 людей з 700, які перебували на борту.

Згідно з інформацією, оприлюдненою днями Міжнародною організацією з міграції, за сім місяців 2015 року при спробі перетнути море, дістаючись з Африки до Європи, загинули понад дві тисячі осіб.