Європа планує спільно діяти у питанні вирішенні конфлікту на сході України. В такому ж руслі будуть вирішуватись і впровадження санкцій.

Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході виступу у Європарламенті, передає "Українська правда".

"Німеччина і Франція допомогли вести переговори щодо пошуку рішення в конфлікті в Україні і ми змогли діяти разом у Європі. Ми маємо вводити санкції разом і ми не можемо дозволити, щоб наші принципи були переписані Росією", - наголосила вона.

Останній раунд переговорів лідерів країн "нормандської четвірки", за її словами, дає надію на оптимізм у питанні вирішення конфлікту на Донбасі.

Читайте також: Фотоколаж з Меркель спричинив скандал в Німеччині

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Меркель додала, що всі разом працюють над вирішенням цього питання і для цього використовується "нормандський формат".

"Минулої п'ятниці у нас були переговори у Парижі і вони дали нам надію, що режим припинення вогню зберігатиметься", - зазначила канцлер.

Нагадаємо, французький президент Франуа Олланд наголосив, що Німеччина та Франція підтримують режим введених санкцій. Вони, за його словами, триватимуть доти, поки мінські угоди не будуть виконані.