Журналісти британської газети The Financial Times дізнались, що терористи "Ісламської держави" заробляють на продажу нафти величезні суми, незважаючи на постійне бомбардування з боку США. Про це вони розповіли сьогодні на першій сторінці щоденної газети.

"Терористи заробили 500 млн доларів на нафті у той час, коли США не влучає по ним. Рік боротьби, тисячі бомбардувань, але 60 світових держав так і не змогли здолати оборону ІДІЛ", - йдеться у матеріалі.

Продаж нафти є основним джерелом доходу для джихадистів. Вони мають з цього бізнесу значно більші кошти, ніж з податків від окупованих територій та продажі вкраденого майна.

Керівники ІД мають свої нафтопереробні компанії на підконтрольних територіях. Вони мають потужності для виробництва до 40 тисяч барелів нафти на добу - що дає прибуток 1,5 млн доларів на день.

Представники коаліцій не здійснюють удари по цистернам, адже їхні водії є мирним населенням. Загалом терористи вже пристосувались працювати під постійним обстрілом та безперешкодно ведуть свій бізнес.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами журналістів FT, "Ісламська держава" є монополістом на своїй території. Вони можуть наймати кваліфікованих спеціалістів та платити їм пристойну зарплату. Рівень життя мирних мешканців змушує їх працювати на ворогів.

Читайте також: Обама залишив війська США в Афганістані

Нещодавно до війни з ІДІЛ підключилася армія РФ. За інформацією світових лідерів, росіяни переважно влучають по позиціям сирійських повстанців та мирному населенню, допомагаючи, таким чином, Башару Асаду утримувати диктатуру у Сирії.