Найбільший виробників солодких напоїв у світі - компанія Coca-Cola своєрідним чином зняла із себе відповідальність за зайву вагу американців. Компанія заплатила кошти некомерційній організації Global Energy Balance Network, яка займається проблемою ожирінням американців.

Про це повідомляє "Мінфін" із посиланням на The New Work Times.

Відомо, що співпраця між двома компаніями розпочалась ще у 2012 році. Тоді GEBN проводили дослідження причин зайвої ваги мешканців США, серед яких було і споживання Coca-Cola.

На зв'язок із дослідниками вийшла головна наукова співробітниця Coca-Cola Рона Аппельбаум. Вона вмовила некомерційну компанію отримати 1,5 млн доларів. В замін організація надрукувала звіт, у якому радять американцям бути більш активними та займатися спортом.

Американські журналісти отримали листування двох сторін. Вони вважають, що виробник напоїв фінансував кошти на те, щоб прикрити свій бренд у причетності до ожиріння.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

З приводу цього висловився головний виконавчий директор Coca-Cola Мухтар Кент. Він вважає, що у цих діях немає нічого поганого. Просто компаніям слід було бути більш прозорими.

Після цього міні-скандалу Рона Аппельбаум подала у відставку.

Читайте також: Pepsi презентувала власний фірмовий смартфон

Нагадаємо, нещодавно Coca-Cola запустила у США дизайнерську компанію на честь 100-річчя своєї пляшки. Спільно із компанією Wildfox Couture вийшла колекція стильного одягу.