Британська туристка 21-річна Люсі Хілл потрапила в серйозне ДТП в місті Чіангмай (Таїланд). Її під час їзди на мопеді збив автомобіль. В результаті отриманих травм жінці необхідно було провести кілька термінових операцій. Проте, резус крові англійки виявився вкрай рідкісним для країни.

У Люсі друга група крові з негативним резус-фактором (у міжнародній класифікації A-). Кров цього типу зустрічається лише у трьох з тисячі тайців. У результаті онлайн кампанії, запущеної на Facebook, всього за добу вдалося зібрати 40 пакетів донорської крові необхідного типу.

Директор лікарні звернувся до друзів Люсі, щоб ті допомогли поширити новину в мережі Інтернет. Повідомлення на Facebook, опубліковане приятелем Люсі, Дарреном Бернсом, отримало понад 150 тисяч "репостів". Це врятувало життя туристці, повідомляє сайт sabai.tv.

Читайте також: Киян просять здати кров для військового

Тепер жінку чекають подальші операції. Лікар Люсі повідомив, що зараз пацієнтка вже прийшла до тями, і що незабаром вона повинна повністю відновитися.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Згідно з інформацією Тайського Червоного Хреста, у 99,7% тайців кров має позитивний резус-фактор, таким чином, лише 0,3% з них є носіями крові негативного типу. Найчастіше негативний тип зустрічається серед європейців.