У Росії хотять розширити ембарго на ввезення квітів і шоколаду з країн Європейського союзу у відповідь на санкції Заходу.

Про це пише видання Главком.

"Багато інших країн готові нам поставляти квіти, та й своя галузь в разі ембарго починає потихеньку відновлюватися. Також давно звучать заклики до того, щоб поставки з Латинської Америки йшли безпосередньо, а не через ті ж Нідерланди", - розповів глава Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко.

Читайте також: Поляки призначили Головнокомандувача на випадок війни

За його словами, вітчизняні виробники також пропонують заборонити ввезення і європейського шоколаду.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"На полицях російських магазинів розміщуються елітні сорти шоколаду з Євросоюзу, наприклад з Бельгії, Франції, Німеччини. І це саме той сегмент ринку, який наші виробники хотіли б зайняти. Адже у нас є можливості виробляти шоколад елітних сортів", - сказав чиновник.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін у серпні 2014 підписав указ про застосування окремих спеціальних економічних заходів для забезпечення безпеки. Із країн, які ввели санкції проти Росії, обмежили ввіз яловичини, свинини, фруктів, птиці, сирів і молочної продукції, горіхів та інших продуктів.