У Таїланді набрала чинності поправка до закону, спрямованого на боротьбу з корупцією. Згідно неї, хабарників будуть позбавляти життя.

Про це повідомляє УНІАН.

"Вища міра покарання передбачена для чиновників, а також представників міжнародних організацій, які стали учасниками корупційних схем у особливо великих розмірах", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Порошенко просить заборонити в суді заставу для корупціонерів

За законом країни є і ільш м'яка міра - від 5 до 20 років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, 26 червня мережу інтернет підірвало відео, на якому зафіксовано, як працівники Державтоінспекції України беруть хабарі з водіїв великогабаритного транспорту.

Саме відео відзняв та розмістив на своєму каналі Ютуб активіст Дмитро Кравчук. На відео продемонстровано, як водії самі дають "перевертням в погонах" гроші. Також на відео зафіксовано, як замість інспектора ДАІ до водія фури підійшов активіст – водій відразу вручив йому у руки документи з грішми. Дав хабара в розмірі 50 гривень.

"Не можете ви спокійно жити, аби не брати хабарі. Вам не соромно брати з водіїв гроші? Вони трудяться щодня, заробляють, а ви тільки паличками махаєте і збираєте з кожного водія", - звернувся активіст до інспектора, котрий просто потупив очі.