Сервіс Google Analytics зміг виявити мережу прокремлівських сайтів, яка пов'язана з відомою фабрикою російських тролів.

Провести розслідування зміг британський журналіст Александер Лоуренс. Він узяв за відправний пункт сайт "вштабе.рф". Це свого роду фотогалерея проросійських мемів і демотиваторів, які висміюють Захід та Україну. Цей акаунт має унікальний ідентифікаційний номер, повідомляє argumentua.com.

З'ясувалося, що він використовується ще для семи сайтів, серед яких whoswho.com.ua з компроматом на українських чиновників. А також zanogo.com - збірка антизахідних мемів, yapatriot.ru з дискредитацією російських опозиціонерів. Ще syriainform.com, який підтримує сирійську владу та ін.

Читайте також: У Москві затримали активістів за ролик на підтримку Земфіри

Серед пов'язаних з акаунтом знайшлися ще сайти, які були представлені як українські ресурси з антиукраїнськими настроями і підтримкою президента РФ Володимира Путіна.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Журналістові вдалося дізнатися, що за всіми цими ресурсами стоїть такий собі Нікіта Подгорний. Причетність цієї людини до прокремлівських сайтів довели також його профілі у ВКонтакте і Facebook. А ще Подгорний є співробітником фабрики тролів – у петербурзькому Агентстві інтернет-досліджень.