Сервіс Google Analytics зміг виявити мережу прокремлівських сайтів, яка пов'язана з відомою фабрикою російських тролів.

Провести розслідування зміг британський журналіст Александер Лоуренс. Він узяв за відправний пункт сайт "вштабе.рф". Це свого роду фотогалерея проросійських мемів і демотиваторів, які висміюють Захід та Україну. Цей акаунт має унікальний ідентифікаційний номер, повідомляє argumentua.com.

З'ясувалося, що він використовується ще для семи сайтів, серед яких whoswho.com.ua з компроматом на українських чиновників. А також zanogo.com - збірка антизахідних мемів, yapatriot.ru з дискредитацією російських опозиціонерів. Ще syriainform.com, який підтримує сирійську владу та ін.

Читайте також: У Москві затримали активістів за ролик на підтримку Земфіри

Серед пов'язаних з акаунтом знайшлися ще сайти, які були представлені як українські ресурси з антиукраїнськими настроями і підтримкою президента РФ Володимира Путіна.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Журналістові вдалося дізнатися, що за всіми цими ресурсами стоїть такий собі Нікіта Подгорний. Причетність цієї людини до прокремлівських сайтів довели також його профілі у ВКонтакте і Facebook. А ще Подгорний є співробітником фабрики тролів – у петербурзькому Агентстві інтернет-досліджень.