Соціальні мережі та месенджери заполонила інформація, що нібито «військова поліція» пропонує громадянам винагороду за допомогу у виявленні ухилянтів. Повідомлення надходять від імені нібито Національної поліції України, що ще більше вводить людей в оману.

Проте Міністерство внутрішніх справ України чітко заявляє: ця інформація – чистої води фейк. Національна поліція України жодних подібних оповіщень не робила, і взагалі, в Україні наразі не існує «військової поліції».

Фейкові повідомлення. Фото: Національна поліція

Громадян закликають бути обачними і не піддаватися на провокації. Якщо ви отримали таке повідомлення, ні в якому разі не телефонуйте за вказаними номерами і не переходьте за посиланнями від невідомих джерел. Це не просто помилка, а цілеспрямована дестабілізація від ворога.

"Такі повідомлення є елементом російської інформаційно-психологічної операції (ІПСО) і спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні та створення напруженості серед громадян. Закликаємо не телефонувати за номерами, вказаними в цих повідомленнях, і не переходити за посиланнями від невідомих джерел. При цьому, для надання ваги своїм ІПСО ворог може використовувати реальні номери телефонів органів державної влади", - попереджають громадян у МВС.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка
Показати ще

Як захистити себе від ІПСО?

  1. Перевіряйте інформацію: завжди перевіряйте джерела отриманих повідомлень. Офіційна інформація публікується на державних сайтах та у верифікованих медіа.
  2. Не переходьте за сумнівними посиланнями: навіть якщо повідомлення виглядає правдоподібно, не клацайте на невідомі лінки.
  3. Не телефонуйте на невідомі номери: навіть якщо вказаний номер здається офіційним, перевірте його на офіційних ресурсах.
  4. Звертайтеся до офіційних органів: якщо у вас виникають сумніви, зверніться безпосередньо до Національної поліції або інших офіційних органів.

Нагадаємо, Про всі машини доповісти у ТЦК: українцям оголосили важливу вимогу

Раніше ми розповідали, Чи можуть мобілізувати тих, хто не був в армії: юрист пояснив, до чого готуватись українцям без досвіду

Також, "Сплачуєш раз на три місяці, і так безкінечно": у ТЦК розповіли про штрафи для ухилянтів