Мало хто знає, але ось уже близько року в Україні діє урядова програма під назвою "Доступні ліки".

Згідно цієї ініціативи, люди, які страждають від серцевої недостатності, діабету і бронхіальною астмою можуть придбати відповідні ліки за півціни, а іноді навіть безкоштовно.

Проект підтримали цілий ряд аптечних мереж, розташування яких зазначено на Google-картах. Ініціатива діє практично у всіх регіонах, крім Криму.

Як повідомляє Кабінет Міністрів України, програма "Доступні ліки" співпрацює з 8000 аптек по всій Україні. За минулий рік кількість аптек-учасниць програми значно збільшилася.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Згідно зі статистикою Google, близько півмільйона українців вже ознайомилися з програмою, зокрема 486 196 осіб.

Перелік аптек з "доступними ліками" можна подивитися здесь.

Крім цього, депутати пропонують скоротити кількість аптек. Соответстствующий законопроект № 8591 вже зареєстрований у парламенті.

Згідно з законом, аптеки будуть закривати за географічним принципом. Ряд пунктів, що містяться в ньому, може негативно відбитися на власників аптечних мереж.

Нагадаємо, настала осінь і ймовірність підхопити грип або банальну застуду різко зросла. Однак хвороби не страшні для тих, хто зміцнив імунітет організму. Лікарі рекомендують наступні 7 правил для того, щоб не захворіти.

Як повідомляв портал "Знай.иа" фахівці Національного інституту з проблем старіння та Університету Джонса Хопкінса виявили зв'язок між недостатньою кількістю нічного сну і високим ризиком хвороби Альцгеймера.

У період 1991-2000 років серед добровольців було проведено опитування, в результаті якого вони відповіли на питання про якість їхнього сну і денної сонливості. Підгрупи випробуваних була проведена позитронно-емісійна томографія з використанням хімічної сполуки Pittsburgh B (PiB) для ідентифікації бета-амілоїдних бляшок, які є ознакою хвороби Альцгеймера.

Також Знай.иа" писав, американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.