Не більше п’ятнадцяти секунд знадобилося невідомому американському злодієві, аби угробити картину вартістю у майже три мільйони доларів.

Відео моменту, коли чоловік у темних окулярах та кепці нищить роботу Крістофера Вула “Без назви 2004”, зафіксували камери відеоспостереження.

За інформацією видання Aspen Times, інцидент стався у картинній галереї. Зловмисник двічі полоснув ножем по полотну, а потім розвернувся і швидко пішов геть.

Поліцейським поки що не вдалося упіймати правопорушника.

Власник галереї Грегорі Лахму каже, що понівечена картина практично не підлягає відновленню, хоча і досі залишається на своєму місці у виставковій залі.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крістофер Вул – сучасний американський художник, який живе і працює в Нью-Йорку. Він прославився завдяки живопису великого формату із зображенням гігантських чорних літер на білих полотнах. Зараз він створює абстрактні монохромні картини. Працює в різних техніках, включаючи розбризкування фарби та шовкографію.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Парижі арт-дилер забув у таксі картину вартістю у півтора мільйона євро.