Звинувачений у кібершахрайстві син депутата російської Держдуми від партії ЛДПР Валерія Селезньова Роман 27 років проведе за гратами.

Такий вирок йому виніс федеральний окружний суд в Сіетлі (штат Вашингтон), передає Seattle Times.

Максимальний строк, який міг отримати росіянин, за цим звинуваченням, – 34 роки. Захист збирається оскаржувати рішення суду, оскільки вважає вирок занадто суворим.

Романа Селезньова американські спецслужби затримали 5 липня 2014 року в міжнародному аеропорту столиці Мальдівської Республіки. Його відразу доправили на американську територію – на острів Гуам. Окружний суд Гуаму відмовився звільнити росіянина і депортував його в Сіетл.

За кібершахрайство чоловіка судив суд присяжник. У серпні минулого року Селезньова визнали винним по 38 з 40 висунутих проти нього звинувачень. Зокрема йому інкримінували злам баз даних майже двох сотень компаній США.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

МЗС Росії арешт і суд над хакером обурив. У Лаврова заявили, що американська влада "заохочує спецслужби займатися в буквальному сенсі викраденнями за кордоном росіян".

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", російські хакери тероризували ряд американських політиків, вимагаючи з них гроші за те, що не втручатимуться у вибори.