У Мосулі триває наступ іракських військ на позиції терористів "Ісламської держави". Сьогодні стало відомо, що бійці взяли в облогу соборну мечеть ан-Нурі.

Саме тут в 2014 році Абу Бакр аль-Багдаді, ватажок ІД, проголосив халіфат, а себе призначив халіфом, передає BBC News.

Схоже, і зараз це місце залишається важливим для терористів, оскільки на мінареті мечеті все ще майорить чорний прапор c частиною шахади і печаткою пророка Мухаммеда,

У ході поступового просування углиб Мосула військовослужбовці вже захопили стадіон аль-Маляб. Ударна група армії повільно, але впевнено заходить у Старе місто.

Операція з визволення Мосула, що залишається найбільшим оплотом "Ісламської держави", триває з жовтня минулого року. Протягом цього часу армія вже кілька разів призупиняла наступ. Спочатку причиною послужили значні втрати серед особового складу. А зовсім недавно військові оголосили перерву в операції через загибель великої кількості мирного населення.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", на початку березня ватажок терористів аль-Багдаді виступив з прощальним словом і нібито визнав поразку угрупування. Проте військові експерти вважають, що радіти з цього приводу передчасно, оскільки такий крок може свідчити про "ребрендинг" ІД і його нову появу у більш загрозливому вигляді.