У США заборонили проносити в кабіни прямих авіарейсів електронні пристрої пасажирам дев’яти авіакомпаній, що здійснюють такі рейси з восьми країн Близького Сходу і Північної Африки.

Як повідомляє "Радіо Свобода", таке рішення влада мотивувала можливою терористичною загрозою.

Під заборону потрапили комп’ютери, планшети, фотоапарати, відеокамери, музичні плеєри й електронні ігри. Їх пасажирам доведеться здавати у багаж. Єдине, що можна брати на борт, – мобільні телефони, у тому числі й смартфони.

Американське Міністерство внутрішньої безпеки поширило цей указ на прямі рейси до США з Туреччини, Саудівської Аравії, Йорданії, Єгипту, Кувейту, Марокко, Катару й Об’єднаних Арабських Еміратів авіакомпаній Royal Jordanian, EgyptAir, Turkish Airlines, Saudi Arabian Airlines, Kuwait Airways, Royal Air Maroc, Qatar Airways, Emirates та Etihad Airways.

"Запровадження додаткових заходів безпеки посилює нашу здатність протистояти подальшим замахам на трансокеанське авіасполучення», – мовиться в заяві", – заявили у відомстві і наголосили, що з розвитком новітніх технологій терористам легко пронести в літак різноманітні вибухові пристрої, сховані у побутових речах.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Обмеження вступлять у дію зранку 25 березня і стосуватимуться близько півсотні рейсів щодня.

Услід за США аналогічне рішення прийняли й у Великобританії. Там заборона поширюється на пасажирів літаків, що прибувають з Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії.

Заборона торкнеться будь-яких гаджетів розміром більше середнього смартфона. Британська влада побоюється, що в більших пристроях, в тому числі в планшетах і плеєрах, можуть заховати вибуховий пристрій.

Провозити такі гаджети буде заборонено на рейсах британських авіакомпаній British Airways, EasyJet, Jet2.com, Monarch, Thomas Cook і Thomson.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", житель Росії намагався вивезти потягом у Казахстан танк.