У Білорусі десятки громадян вийшли на дозволені мітинги з вимогою скасування "декрету дармоїдів".

Про це інформує "Радіо Свобода".

9 квітня мешканці Бобруйська вийшли на мирний марш, який напередодні офіційно дозволила влада.

Активісти виступили з вимогою скасувати декрет "Про попередження соціального утриманства", який у народі прозвали "декретом про дармоїдів". Крім того, учасники поросили звільнити всіх затриманих під час проведення попередніх акцій протесту.

Мітингувальники "окупували" вхід до стадіону "Слов'янка", в руках у них рясніли плакати з гаслами "Баста", "Народ вимагає поваги", "Щось не так", "Нам потрібно робота на батьківщині", "Бобри не раби".

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Свій гнів активісти словесно вилили на представників силових структур, які затримали учасників інших мітингів у Бобруйську, 26 березня.

"Ми не віримо в доопрацювання і зміни цього декрету. Ми вимагаємо повного його скасування. 26 березня тільки в Бобруйську було затримано близько 40 осіб. Ми хочемо, щоб влада вибачилися перед ними", - заявила активістка Галина Смирнова.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", сотні тисяч мешканців Венесуели вийшли з вимогою перевиборів.