Приводів для втрати прихильності президента США Дональда Трампа в Росії більш ніж достатньо: починаючи від підозр втручання Москви у вибори глави Білого дому до зовсім нещодавньої хімічної атаки в Сирії військами Асада, якого активно підтримує Володимир Путін.

І хоча поки що Трамп особисто не критикував свого російського колегу, його помічники відкрито засуджують політику Путіна, пише The Washington Post у матеріалі статті "Білий дім стає розумнішим щодо Росії – але йому ще багато чому належить навчитися".

У Вашингтоні вже прозвучав осуд роботи російських пропагандистів, які клепають матеріали, де намагаються заплутати світ щодо використання зарину сирійським диктатором проти мирного населення. Раніше, нагадаємо, Трамп охочіше вірив тому, що говорили кишенькові ЗМІ господаря Кремля.

Тим не менше оглядачі переконані, що республіканець та його команда мають ще багато чому навчитися, аби зрозуміти, з ким насправді мають справу. Як відомо, перед візитом до Москви держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що вони не бачать подальшої ролі для режиму Асада в довгостроковій перспективі, і висловив сподівання, що Росія не буде підтримувати стосунки з Сирією та Іраном, натомість переглянувши взаємини зі Штатами та іншими західними країнами.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Рекс Тіллерсон перед візитом до Москви мав телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще