Офіційний запуск Великобританією процедури виходу з Євросоюзу може обернутися для тих країн, що залишаються в його складі, додатковими витратами.

Зокрема 27 державам доведеться збільшити внески у загальну скарбницю ЄС, переконаний єврокомісар з цифрової економіки та суспільства Гюнтер Еттінгер, передає DW.

Великобританія щороку перераховувала в бюджет Євросоюзу близько 10 млрд. євро. Тепер ця сума може бути розподілена між іншими державами.

"Я можу уявити собі, що ми спробуємо заощадити частину витрат і домовимося з рештою 27 членами про те, як вносити суму, якої бракує", – зазначив Еттінгер і додав, що, можливо, їм вдасться скоротити витрати приблизно на п’ять млрд. євро.

У свою чергу депутат від німецького Християнсько-соціального союзу фінансовий експерт Маркус Фербер не в захваті від ідеї навішувати додаткові витрати на країни-члени ЄС і пропонує взагалі відмовитися від перерозподілу надходжень, скоротивши суму витрат на величину британського внеску.

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

На думку парламентського статс-секретаря при міністрі фінансів ФРН Йенса Шпана, Брюссель має внести серйозні зміни до бюджету ЄС і переглянути витрати. Зокрема, він радить збільшити фінансування на рішення міграційної проблеми, захисту зовнішніх кордонів Євросоюзу, розвитку загальноєвропейських дослідницьких проектів.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер назвав кілька сценаріїв, що чекають на ЄС після виходу з його складу Великобританії.