У Великій Британії відбувся аукціон Henry Aldridge & Son, на якому одним з лотів була шуба стюардеси Титаніка Мейбл Беннетт.

За інформацією The Telegraph, особиста річ стюардеси пішла з молотка за 232 тисячі доларів, і ця сума більше ніж вдвічі перевищила початкову вартість. Її власником став британський колекціонер.

Відомо, що Беннетт обслуговувала на Титаніку пасажирів першого класу. Вона накинула шубу на нічну сорочку, після чого стрибнула до рятувальної шлюпки. Стюардеса пережила катастрофу, вона померла у 1974 році, коли їй було 96 років.

Представник аукціонного дому Ендрю Олдрідж повідомив, що шуба Беннетт є одним з найцінніших лотів, які продали за останні роки. Відомо, що родина Беннетт продала її річ у 1999 році, після цього вона знаходилась в американському музеї.

Титанік був найбільшим пасажирським судном світу класу Олімпік на час своєї побудови. Він затонув у 1912 році в Атлантичному океані після зіткнення з айсбером.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", суперкар Ferrari F430 президента США Дональда Трампа виставили на аукціон з початковою вартістю 250 тисяч доларів.