Британець Пітер Девіс лише у пізньому віці наважився зізнатися в тому, що він трансгендер. 90-річний пенсіонер офіційно став жінкою на ім'я Патриція, повідомляє Daily Mail.

Будучи вже Патрицією Девіс, новоспечена жінка зізналась, що ще в дитинстві зрозуміла – вона народилася не в тому тілі. Однак тоді про розлад гендерної ідентичності не було прийнято говорити і батьки Пітера не сприйняли його слова всерйоз.

"Я з трьох років знала, що я – трансгендер. У мене була подруга на ім'я Патриція, і я хотіла, щоб мене звали саме так. Мама спокійно ставилася до моїх заяв. Якось ми з нею переглянули виставу "Пітера Пена", і я заявила, що хочу бути феєю. Їй це здалося дивним", — розповіла Патриція Девіс.

Все своє життя вона боялася, що оточуючі не зрозуміють і засудять її, адже в часи її молодості люди негативно ставилися до сексуальних меншин і трансгендерів.

"Якщо б я зізналася, лікарі піддали б мене електрошоковій терапії. Цей метод вважався ефективним. Але медики не розуміли, що це не лікується", — розповіла Патриція.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вона берегла свою таємницю і від товаришів по службі в роки війни. Якщо б хтось дізнався, то її б прирівняли до гомосексуалістів і просто-напросто посадили до в'язниці.

І лише в минулому році Патриція наважилась офіційно змінити свою стать. Лікарі призначили їй гормональну терапію, але про операцію наразі мова не йде.

За визнанням Девіс, до цього часу про те, що він транссексуал, знала лише його дружина, яка померла шість років тому. Тільки після 30 років спільного життя Пітер нарешті зміг зізнатися дружині, що насправді давно вважає себе Патріцією.

Як повідомляв сайт Знай.ua, в американському штаті Флорида суд присяжних засудив до тюремного ув'язнення медика-трансгендера, який робив смертельні ін'єкції.