Проблема переслідування геїв у Чечні занепокоїла ООН. На черговому засіданні обговорили необхідність провести розслідування за фактами повідомлень про масові порушення прав людини в російському регіоні.

Відповідну тему підняла Посол США в ООН Нікк Гейлі, пише "Радіо Свобода".

"Ми, як і раніше, стурбовані повідомленнями про викрадення, катування і вбивство людей у Чечні на підставі їхньої сексуальної орієнтації. Якщо це правда, це порушення прав людини, яке не можна ігнорувати. Чеченська влада має негайно розслідувати ці твердження, притягнути причетних до відповідальності, а також вжити заходів для запобігання зловживанням у майбутньому. Ми проти будь-яких форм дискримінації, зокрема і такої, що ґрунтується на сексуальній орієнтації", – заявила вона.

За словами Гейлі, 18 квітня голова Ради безпеки ООН проведе нараду з прав людини.

Нагадаємо, 7 квітня колишній віце-президент США Джо Байден закликав нинішню адміністрацію Білого дому примусити Кремль зупинити безчинства у Чечні.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Тяжким становищем геїв у переважно мусульманському регіоні Північного Кавказу також стурбований сенатор-демократ Бен Кардін.

Варто відзначити, що влада Чечні звинувачення у порушенні прав людини не визнає – і взагалі стверджує, що у цій частині РФ не існує геїв.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у Чечні оголосили війну гомосексуалістам.