Причина затримання – хуліганство та застосування насильства щодо співробітників правоохоронних органів, повідомляє місцева преса.

За словами міністра внутрішніх справ Киргизії Алмаза Орозаліева, протестувальники спочатку кидали у співробітників міліції пляшки з водою, а потім накинулися на них з держаками від транспарантів. Крім того, учасники мітингу розбили скло в автобусі, що належить правоохоронцям.

Як відомо, Жапарова, котрий перебуває в опозиції до нинішньої влади країни, затримали після його повернення до Киргизії з Кіпру, де він мешкав останні роки. Зараз його відправили до СІЗО.

Екс-депутата підозрюють в тому, що 7 листопада 2013 року він організував мітинг в місті Іссик-Куль, під час якого учасники акції протесту взяли в заручники і кілька годин утримували губернатора області Емільбека Каптагаєва.

Проти Жапарова порушено справу за статтями "погроза вбивством" і "захоплення заручників". У свою чергу обвинувачений вважає всі справи сфабрикованими і заявляє, що на момент мітингу вже кілька місяців перебував поза межами Киргизії.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв, що під час мітингів у Мінську затримали кількох українських правозахисників.