Колишнього мера китайського Шанхаю Ай Баоцзюня засудили до 17 років ув'язнення за хабарництво.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, за період з 2000 по 2014 рік Ай отримали в цілому 6 мільйонів доларів в якості хабарів. При цьому вказується, що цей вирок досить м'який, оскільки зазвичай в Китаї за корупцію садять довічно або розстрілюють. Однак Ай співпрацював зі слідством, розкаявся в скоєному.

Як тільки стало відомо про протизаконну діяльність чиновника, його відразу виключили з партії. Це сталося в 2016 році.

Варто зазначити, що з 1998 по 2007 рік Ай Баоцзюнь очолював Baoshan Iron and Steel Co., Ltd., до 2013 року був мером Шанхая, після очолив Шанхайську зону вільної торгівлі.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що за останні роки ситуація з корупцією в Україні тільки погіршилася. Підтвердженням цьому став рейтинг, який опублікувала одна з найбільших консалтингових копаній в світі "Ernst & Young". Згідно зі звітом компанії, наша країна піднялася на дві позиції в рейтингу корупції в бізнесі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще