Інженери створили проект електричного лайнера, який у перспективі повністю замінить популярний в сегменті місцевих польотів Boeing 737.

Про це повідомляє TechCrunch.

Засновник стартапу Wright Electric Майкл Сайбел зазначив, що розробка призначатиметься для невеликих відстаней, але з часом дальність польотів збільшать.

Запровадження новинки зробить значно доступнішими авіапослуги для пасажирів, тому що скоро лайнер обходитиметься без палива, на яке витрачають більшість ресурсів провідні компанії.

Відомо, що електричний літак може вмістити 150 осіб та долатиме близько 480 кілометрів на початковому етапі.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Все залежить від технології створення акумуляторів, тому що нова гібридна система буде дещо нагадувати електромобіль", - додав Сайбел.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українці представили нову розробку для швидкого перекладу голосового повідомлення: звичайний кулон тепер може адаптувати звуки у текст.