У президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана закінчується терпіння. Глава держави заявив, що якщо ЄС не відкриє нові пункти переговорів про вступ країни, то він попрощається із союзом.

Про це він заявив під час виступу в штаб-квартирі правлячої Партії справедливості і розвитку.

"У вас є, чим зайнятися в подальшому, й іншого вибору, крім відкриття нових пунктів переговорного процесу, у вас немає. Відкриєте - ми поговоримо. Не відкриєте - тоді до побачення", - відрізав Ердоган.

За словами турецького лідера, всі попередні умови країна давно виконала. Тепер черга Євросоюзу.

"Скоро буде саміт НАТО, там і поговоримо. Вони пред'явили список із п'яти пунктів. Там зняття режиму надзвичайного стану в Туреччині, тощо. Те, що Туреччина має зробити перший крок. Досить уже, скажіть краще, що ви збираєтеся робити, ви зніміть режим НС у Франції", - зазначив президент.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Ердоган закликав Брюссель тримати слово і виконувати свої зобов'язання.

"Все, що ми можемо їм сказати, так це те, що їм треба врегулювати питання з пунктами переговорної програми і виконати свої обіцянки. Потім ми сядемо і поговоримо, але в іншому випадку нам нічого буде обговорювати", - додав глава держави.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Ердоган розніс у пух і прах засади Радбезу ООН.